Sportovně střelecký klub č. 366


Liberec - Ruprechtice

NAŠI STŘELCI NA KRAJSKÝCH PŘEBORECH
Sobota 24. 2. 2013
(tři přebornické tituly)

V poslední době se daří zejména našim méně pokročilým střelcům, kteří si stále zlepšují osobní rekordy a Pepovi Kubrovi, který leže střílí vysoké nástřely. Zlepšují se také pistoláři, kteří ale začali před necelými dvěma měsíci a tak je stálý růst celkem pochopitelný. Naopak naši nejlepší jako by trochu ustrnuli a v disciplíně stoje chybí opravdu špičkové nástřely.
Na KP, který jsme pořádali v ZŠ Vrchlického, se tato situace víceméně potvrdila.
Leže vyhrál Pepa Kubr v kategorii do 12 let leže – opět 299 bodů. Svůj nejlepší výsledek ze soboty potvrdila jeho sestra Anička – 282 bodů, blahopřejeme. Andrea 280 bodů – po nemoci sice zůstala za svým nejlepším výkonem, ale poslední 3 závody se drží vysoko. Jana si udělala slušný osobák 257 bodů, který jsme od ní tak trochu čekali – na tréninku pracuje zodpovědně. I Jára se pomalu posouvá směrem vzhůru, byť zatím dal jen 194 bodů. Ve starší kategorii Radek dobře začal (2x 99), ale špatně skončil (93!) – 291 bodů. Kačka 290 bodů – v poslední době skáče nahoru a dolů, tohle bylo z těch trochu lepších výsledků. Káťa po sobotních problémech v Týništi se opět dostala na svou lepší úroveň – 289 bodů. Výborně se zlepšil Honza – 281 bodů, hezký osobák! Vojta nastřílel na svém zatímním maximu – 270 bodů.
Stoje – v mužích byl tentokrát lepší Jirka – 541 bodů, Petr 533 bodů. V ženách Markéta asi nejhorší výsledek sezóny – 367 bodů s nevyrovnanými položkami. Kačka vyhrála starší dorost se slušnými 390 body. Asi by se ráda vrátila ke svému letošnímu maximu, ale na druhé straně byla těsně před závody na dvoudenním soustředění juniorské reprezentace v malorážce v Plzni. V mladším dorostu byl nejlepší Filip – 371 bodů, Radek nastřílel osobák 366 bodů (a to ten samý den střílel 3 závody – leže, stoje a pistoli!) a teprve za nimi zůstala Lucka s 361 body (trochu krize, možná pramenící z malé docházky na tréninky, ale snad ji překoná, MČR čeká!) Tomáš 349, Tom 332 a Tomáš Grebeníček 309 – to jsou výsledky ani nic moc, ani propadák. Ivoš špatně začal, poslední 2 položky ale byly dost slušné!
PistoleKáťa se stala přebornicí kraje s 303 body, za ní byl Radek v osobáku 290 bodů, Kačka na svém maximu 289 bodů, Tomáš na „svém“ – 281 bodů. Uvidíme, jak budou pistoláři pokračovat a jestli se jim podaří dostat na MČR. V bitvě o nominaci na olympiádu mládeže ve Zlíně vede v dívkách Káťa před Kačkou o pár bodů a v chlapcích hodně těsně Radek před Tomášem. Nic není rozhodnuto.

Stojákům (a eventuelně i pistolářům) se blíží mílovými kroky MČR a do toho trochu nevhod spadly prázdniny. Ale třeba přijde odpočinek našim střelcům k chuti a na soustředění od pátku 8.2. do neděle 10.2. formu trochu vyladíme.

ZPĚT

Copyright© SSK Ruprechtice 2007 - 2014